sport logo
Favorites
User
Cart

LIFALOFT™: По-леки и по-топли, благодарение на иновативната технология на Helly Hansen

img

Ако сте любител на активностите на открито, обичате трекингите в планината, ските и сноуборда или просто ви се налага да понасяте по-големи дози студ, сигурно ще оцените възможността да останете на топло, без да се налага да обличате тежки и обемисти дрехи и при това да запазите свобода на движенията.

Награждавана многократно, LIFALOFT™ на Helly Hansen е 20% по-лека и същевременно по-топла от стандартната. Тя е създадена въз основа на обратна връзка от ски отбора Sweden Alpine. За да разработи тази уникална и революционна изолация, Helly Hansen комбинира своите собствени влакна Lifa® със синтетични влакна от Primaloft®.

LIFALOFT™ задържа топлината и в същото време е лека. Не губи характеристиките си, когато е влажна. Продуктите с LIFALOFT™ са с минимален обем, така че да се насладите на комфорт на движенията, дори при дейности с висока интензивност.

img

Когато от отбора Ski Team Sweden Alpine се обръщат към специалистите на Helly Hansen с молба за създаване на екипировка, основните критерии, които поставят, са два: якетата да топлят при снежни условия и лесно да се опаковат. „Знаехме, че можем да помогнем и затова беше време да създадем най-добрия топъл и лек изолатор“, коментират от компанията.

Обединени усилия

Партньорство с PRIMALOFT®

В Helly Hansen знаят, че когато става въпрос за иновативна изолация, Primaloft® е кралят и следователно най-добрият партньор, който би могъл да помогне за създаването на следващата новост. След продължителна съвместна работа, включително разработването на Life Pocket™ – за поддържане на телефона „жив“ по-дълго в студена среда – в Helly Hansen са готови да изведат нещата на следващото ниво с LIFALOFT™.

img

Как може да се създаде топло, универсално яке с по-малък обем и с минимално тегло? Освен, че се обединяват с Primaloft®, Helly Hansen обръщат поглед и към своите собствени влакна LIFA®. След четири години на разработки, се ражда LIFALOFT™ технологията – нова и високоефективна. Изолацията е по-лека и по-топла от стандартната.

Какво стои зад тази революционна технология?

От LIFA® до LIFALOFT™

Helly Hansen преоткриват магията на собствените си основни слоеве в създаването на изолационна материя. Въпреки че са съсредоточени върху непрекъснатото усъвършенстване на LIFA® – която и до ден днешен остава авангардна технология за основен слой, те виждат възможност да внесат неговите уникални свойства в нови приложения. Точно това правят в случая с LIFALOFT™.

img

Влакната LIFA® са леки и топли. Когато ги обединяват с изолацията Primaloft®, разбират, че са създали „магическа смес“, която ще изведе леката изолация на следващото ниво:

  • повишена топлина, благодарение на увеличения брой въздушни джобове, които улавят и задържат топлината;
  • хидрофобните свойства не позволяват на парченцата LIFALOFT™ да абсорбират твърде много влага и им помагат да изсъхнат бързо.
img

Характеристики на LIFALOFT™

Новата изолация LIFALOFT™ обединява качества от авторската технология на Helly Hansen – LIFA® и от Primaloft® и в резултат задържа повече топлина, като същевременно остава лека и удобна, дори по време на най-интензивните дейности.

img

Как работи LIFALOFT™?

  • Благодарение на структурата от влакна LIFA®, изолацията LIFALOFT™ е по-лека от стандартната изолация – позволява максимален комфорт и гъвкавост.
  • LIFALOFT™ създава повече въздушни джобове, осигурявайки повече топлина при по-ниско тегло, в сравнение със стандартната изолация.

От дейности с висока интензивност, до разходка, LIFALOFT™ е идеален за движение.

img

Отговорен избор

Освен че е по-топъл и лек, LIFALOFT™ е и по-добър за околната среда от стандартната полиестерна изолация, той има по-малък въглероден отпечатък от сравнимия полиестер и включва одобрена от Вluesign® материя и DWR без PFC.

Продуктите с марка Helly Hansen може да откриете в магазини SPORT DEPOT, както и онлайн.

Продукти с LIFALOFT™ може да видите тук!